אלה הגורמים החשובים בחתימה על מסמך ייפוי כוח מתמשך:
– הממנה: בעת עריכת ייפוי הכוח המתמשך, על הממנה להיות כשיר וצלול בדעתו. עליו להבין את המשמעות של מתן ייפוי כוח מתמשך, מטרותיו והשלכותיו ולקבוע את הממונים העתידיים עליו.
– ממונה: הממונה (מיופה הכוח) הוא שיהיה אחראי על עתידו של הממנה, אם הממנה לא יהיה כשיר עוד לקבל החלטות בעצמו. אפשר למנות כמה ממונים, גל אחד בתחום אחר: אחד שיעסוק בעניינים אישיים, אחד לעניינים רפואייםואחד נוסף לענייני רכוש.
– אפשר לקבוע מראש שהממונים יקבלו את ההחלטות ביחד, בהסכמה – או לחוד, כל אחד בתחום שהוסמך לכך. הממונה יכול להיות קרוב משפחה: בן/ת הזוג, ילדים, אחים וכו’. הממונה יכול להיות גם חבר ותיק שעליו סומכים בעיניים עצומות, או בעל מקצוע אמין – למשל רואה חשבון שימונה לטפל בנושאי הכספים. ניתן למנות ממונה מחליף, למקרה שהממונה לא יהיה זמין (למשל, בזמן נסיעה לחו”ל).
– האדם המיודע: תפקיד משמעותי מאוד. האדם המיודע מקבל הודעה על הכניסה לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך. בהמשך, הוא מקבל דיווח שוטף ממיופה הכוח על החלטות שקיבל עבור הממנה. למעשה, זהו תפקיד המאפשר לפקח על הממונה – כדי לוודא שהוא פועל לפי הנחיותיו של הממנה.
– עורך הדין: אחראי לעריכת ייפוי הכוח המתמשך. עורך הדין חייב לעבור הכשרה מיוחדת ולהיות מוסמך על ידי משרד המשפטים לעריכת ייפוי כוח מתמשך. עורך הדין הוא זה שמוודא כי ייפוי הכוח ניתן מתוך הסכמה חופשית ומרצון, ולא מתוך ניצול או לחצים חיצוניים.
– האפוטרופוס הכללי: הגוף שאצלו מופקדים הטפסים השונים. האפוטרופוס הכללי הוא שיקבל את ההודעה על כניסת ייפוי הכוח לתוקף ועל מועד פקיעתו, יפקח על מסירת המידע לגורמים השונים וישמש גם כבורר במידה ויהיו תלונות או טענות.